Mac vs. PC -vertailu

On ihmisiä, jotka ovat vannoutuneita Windows-käyttäjiä ja sitten on myös niitä, jotka diggaavat enemmän Macia ml. meikäläinen. Niinpä päätin tehdä tällaisen Applen Mac OS X versus Microsoftin Windows -vertailun.
HUOM! Listat eivät ole vielä täysin valmiita! Voit toki kommentoida joitain löytämiäsi puutteita jommasta kummasta käyttöjärjestelmästä! :)

Asioita, jotka löytyvät :n Macista, muttei Windowsista:
  1. ajastettu ruutukaappaus
  2. ruutukaappaus, jossa näkyy haluttaessa myös tietokoneen hiiri
  3. suomenkielinen teksti puheeksi -toiminto: mm. ilmoituksien ja kellonajan ilmoittaminen (ei tosin kaikille kovin oleellinen ominaisuus)
  4. pdf-tiedostojen luominen mistä tahansa tulostettavasta nettisivusta, dokumentista yms. (joistain Windowseista tosin löytyy PDFComplete ja Google Chromessa sivun tulostuksessa on vastaava)
  5. useamman pdf-tiedoston yhdistäminen yhdeksi pdf:ksi
  6. pdf-tiedostoissa riippumattomuus Adobe Readerista: Macissa toimii suoraan Esikatselu-ohjelmassa, muttei Windowsin vastaavassa käyttöjärjestelmän esikatseluohjelmassa
  7. Finderissa (= Macin Resurssienhallinta) mahdollisuus selata tiedostoja välilehdillä (on tosin makuasia käyttääkö mieluummin ikkunoita vai välilehtiä)
  8. koneen mukana tulevat ilmaiset kuvanjärjestely- ja kuvanmuokkausohjelmisto (iPhoto), videonmuokkaus- ja videonluomisohjelmisto (iMovie) ja äänitys- ja musiikinluomisohjelmistot (GarageBand) sekä Windows Media Playeriin nähden monipuolisempi musiikintoisto-ohjelmisto (iTunes, löytyy tosin myös PC:lle).
  9. vanhemmista Maceista vielä löytyvät nettisivujen luomisohjelmisto (iWeb) sekä DVD:n poltto-ohjelmisto kera itseluotavien DVD-valikoiden (iDVD)
Asioita, jotka löytyvät Windowsista, muttei Macista:
  1. exe-tiedostojen suorittaminen
    1. monet pelit, etenkin "vanhat" (viimeisimmistä peleistä alkaa tosin jo löytyä tuki myös Macille)
    2. jotkin ohjelmat (lähinnä pienten julkaisijoiden ilmaisohjelmat)

PS. olen itse ratkaissut exe-tiedostotuen puutteen Macissa siten, että käytän WineBottleria + Wineä exe-tiedostojen ajamiseen Macissa ja satunnaisesti virtuaalikoneetta (esim. VirtualBox), jos em. ratkaisu ei toimi.
Previous
Next Post »

Kommentoi, ole hyvä! Kaikki kommentit luetaan läpi ennen niiden julkaisemista.
ConversionConversion EmoticonEmoticon